Avantouintia pakkassäässä ja muita kuulumisia

Hyvää alkanutta vuotta 2016 kaikille tasapuolisesti!

Päätin aloittaa alkaneen vuoden kunniaksi uuden harrastuksen: Avantouinnin. Hrrrrr...Kävin ostamassa paikallisesta urheiluliikkeestä avantouintitossut ja hansikkaat.

Mäntsälässä on avantouintipaikka ja siellä on mahdollisuus myös saunomiseen maanantaisin ja perjantaisin klo. 17-21. Avantoon siis suuntasi maanantai-iltana tieni. Ajatus avantoon menemisestä tuntui ensin aivan kauhealta, mutta loppujen lopuksi se ei ollutkaan niin kamala kokemus, päinvastoin; Fiilis avantouinnin jälkeen on todella autuaallinen.

Sauna on tilava ja sinne mahtuu paljon ihmisiä. Ihmisiä oli maanantainakin paikalla jonkin verran ja saunasta sitten vuorotellen/porukka kerrallaan hipsittiin avantoon ja takaisin saunaan lämmittelemään. Ensimmäisen kerran kävin vain kastautumassa, mutta kolmannella pulahduskerralla uin jopa 4 vetoa. Vaikka ulkona oli pakkasta, avannosta noustua ilma ei tuntunut yhtään kylmältä. Jos nyt jotain negatiivista oikein etsimällä etsii, niin pois lähtiessä oli muuten todella hyvä fiilis, mutta varpaat olivat jäässä. Pitäisi hommata lämpimät talvijalkineet, joihin mahtuu villasukat.

Uudelleen kävin avannossa eilen illalla ja tällä kertaa ihan ajan kanssa. Kävin 5 kertaa avannossa. Suosittelen harrastusta kaikille fyysisesti terveille ihmisille. Esimerkiksi sydänsairaille harrastus ei ole hyväksi.

Ostin sen kauan haaveilemani järjestelmäkameran ja yritän nyt tulla sinuiksi sen kanssa. Suunnitelmissani on osallistua valokuvauskurssille ja toivottavasti pian pääsen kamerani kanssa ulos luontoon kuvailemaan. Nyt pakkassäillä saisi otettua hienoja kuvia, mutta jotenkin olen arka lähtemään kuvausretkelle. Pelkään, että kamera ja sormeni jäätyvät. Jospa tästä pikkuhiljaa rohkaistun ja avantouinnin myötä kylmänsietokyky paranee.

Kävin taannoin pään magneettikuvauksessa ja eilen lääkäri soitteli minulle vastauksia. Aivolisäkkeen seudussa oleva kystinen muutos on kasvanut läpimittaa 1 cm ja on nyt läpimitaltaan 3,5 cm. Muutos painaa näköhermoa ja häiritsee selvästi aivolisäkkeen toimintaa. Reilun viikon kuluttua on Meilahdessa meetinki neurokirurgin, endokrinologin ja silmälääkärin kesken ja silloin päätetään toimenpiteestä. Vielä on siis odottelua.

Kyllähän asia hieman vetää mieltä matalaksi ja varsinkin tämä epätietoisuus, mitä tuleman pitää. Olen kuitenkin ammattilaisten hyvässä hoidossa ja olen tyytyväinen siihen, että hoitoprosessi on käynnistynyt.

Kävin ulkona tekemässä pienen kävelylenkin. Pakkasta on taas sen verran, että räkä jäätyy poskelle ja hiukset, ripset ja kulmakarvat huurtuvat. Kävelylenkin jälkeen on kuitenkin hyvä olo. Kotona puuhastelen pieniä askareita ja suunnittelen uusia juttuja tulevaisuuden varalle. Niistä lisää tuonnempana.

Mukavaa pakkaspäivän iltaa!