Kesä kukkeimmillaan

Aika on rientänyt niin ripeää tahtia, että kesä on tullut ihan huomaamatta.

Viimeisen viiden kuukauden aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. 

Kevättalvella olin avustamassa erään eduskuntavaaliehdokkaan vaalikampanjassa, ihan vain muutaman kerran verran. Huhtikuun 14. päivänä sitten jännitin vaalitulosta työpaikallani iltavuorossa ja myöhemmin illalla kotosalla. Jännitys säilyi loppuun saakka, mutta ehdokas meni läpi. Se oli mielestäni hienoa. Eduskunnassa tarvitaan juuri hänen kaltaisiaan ihmisiä, vaikka edustamansa puolue ei omiin suosikkeihini kuulukaan.

Huhtikuun alussa pidin viikon loman. Lomallani suuntasin minnekäs muualle kuin Äkäslompoloon. Sää oli aurinkoinen. Lumikenkäilin, kävelin, hiihdin ja rentouduin. Yhtenä päivänä vuokrasin muutamaksi tunniksi läskipyörän ja pyöräilin talvisessa luonnossa pyöräilyreittejä pitkin. Välillä nautiskelin kahvia latukahvilassa jatkaen taas matkaani eteenpäin.

Toukokuussa vietin yhden vuorokauden Rantasalmella Järvisydämessä. Se oli oikein rentouttava vuorokausi ja sisälsi mm. naurua, laulua, erittäin hyvää ruokaa ja kylpylässä pulikoimista. Lunta satoi, mutta ei se haitannut yhtään.

Toukokuussa olin jälleen lomalla valmistellen poikani ylioppilasjuhlia. Juhlat olivat pienet, mutta oli niiden järjestämisessä silti oma työnsä. Aloittelin hyvissä ajoin tehden pari asiaa päivässä; Kutsut lähtivät matkaan, kun tulokset olivat varmistuneet. Pojalle puvun ja lakin ostaminen, lakkilyyra, juhla-asu itselle jne.

Tarjoiluja aloin valmistella leipomalla pullaa ja täytekakkupohjat pakkaseen. Kahtena juhlia edeltävänä päivänä istuin alas tuskin ollenkaan. Voileipäkakkuja tein kolmenlaista; Kasvis-, kala- ja lihakakut, leveinä versioina. Vaikka niissä onkin (mielestäni) iso työ, on itse tehty ihan parasta.

Täytekakkujen väliin laitoin hyvin ohuen kerroksen vadelmamarmeladia ja valmistin mansikkakermahyytelön. Kakkupohjat kostutin maidolla, jonka joukossa oli vaniliinisokeria. Kokosin kakut kakkuvuokiin ja annoin maustua ja hyytyä yön yli. Tämän jälkeen kumosin kakut tarjoilualustoille, kuorrutin ja koristelin.

Täytekakkujen reunat pursotin pursottimella. Aiemmin, etenkin kesäaikaan, olen kokenut kerman pursottamisen hankalana. Nyt löysin siihenkin avun, vaniljakreemijauheen, jota laitoin pienen määrän kerman joukkoon ennen vatkaamista. Kermasta tuli jämäkämpää ja se pysyi hyvin kakkujen reunalla. Koristeeksi kakkuihin tuli marsipaaniruusuja, terälehtiä, pieniä hopeanvärisiä koristekuulia ja ylioppilaslakki (kakunkoriste).

Lisäksi tarjoiluihin paistoin cocktailpiirakoita ja tein munavoita. Pikkuleivät ostin valmiina.

Juhlapäivä oli aurinkoinen ja juhlat mukavat. Olin suunnitellut pitäväni juhlavieraille hieman pidemmänkin puheen, mutta romahdin liikutuksesta jo tervetuloa sanan jälkeen...No; Ei se ole niin justiinsa. Pääasia oli, että poika sai kivat juhlat ja tarjoilut maistuivat.

Illalla heittäydyin sohvalle ja korkkasin jäljelle jääneen kuohuviinipullon.

Seuraava lomapätkä siintää elokuussa. Minusta on mukavaa lähteä lomalle siinä vaiheessa, kun suurin osa on lomansa jo pitänyt.

Kevättalven Lapin reissulla ihastuin läskipyöräilyyn, joten pitihän minun sitten hankkia itselleni oma läskipyörä. Sillä on todella mukava mennä eteenpäin vaikka minkälaisessa maastossa. Samalla saan liikuntaa ja raitista ilmaa. Renkaat ovat leveät ja meno leppeää, eivätkä posket "hölsky" ajellessa. Tykkään kovasti!

Mukavia asioita on siis elämässäni viime aikoina tapahtunut. Jos jotain negatiivista etsimällä etsii, niin pyykinpesukone sanoi sopimuksensa irti. Vian korjaaminen olisi tullut kalliimmaksi kuin edullisimman uuden koneen hankkiminen, joten nyt pyykkejämme pyörittää vielä uutuuttaan hohtava whirlpool.

Kesäsää ei nyt oikein suosi. Monet pitävät helteestä ja auringonpaisteesta. Itselleni pilvinen ja hieman viileämpi, kuiva sää on ihan ok. Eikä sateessakaan mitään pahaa ole. Pyöräilyä sade kuitenkin hiukan haittaa. Rapa lentää, vaatteet likaantuvat ja pyörän pyörien puhdistaminen on hankalampaa.

Nautitaan kuitenkin kesästä ja sen kauneudesta! Oikein hyvää kesän jatkoa kaikille!