Kuoroa ja mielenterveyden hoitoa

Tänään minulla oli ensimmäiset kuoroharjoitukset pitkästä aikaa.

Jännitin harjoituksiin menoa etukäteen hirvittävän paljon ja vielä paikan päälle päästyäni tärisin kuin haavan lehti syysmyrskyssä.

Kuoron jäsenet ottivat minut kuitenkin hyvin ja iloisesti vastaan, joten jännitys laantui pian.

Lauloimme minulle tuntemattomia kappaleita. Opin kuitenkin nopeasti ja laulaminen tuntui ihanalta. Olin kuin uudesti syntynyt harjoitusten jälkeen.

Kuorossa laulaa sekä naisia että miehiä. Porukka tuntui rennolta ja hyvin taitavalta. Toivottavasti sulaudun hyvin mukaan porukkaan. Kiitokset ystävälleni Päiville, jonka tukemana uskaltauduin ottamaan yhteyttä kuoronjohtajaan ja pääsin mukaan kuoron toimintaan.

Odottelen innolla seuraavia harjoituksia.

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista mielenterveysviikkoa. Tavoitteena on saada mielenterveyden sairaudet samalle tasolle somaattisten sairauksien kanssa, ettei ihmisten tarvitsisi hävetä mielenterveysongelmiaan ja kynnys hoitoon hakeutumiseen madaltuisi.

Eilen vietettiin itsemurhan tehneiden muistopäivää. Minäkin sytytin kynttilät kotonani rakkaan kaksosveljeni muistolle. Päivä herätti minussa monenlaisia tunteita. Katselin valokuvia ja muistelin veljen kanssa elettyjä hetkiä.

Toivoisin kovasti, että ihmiset muistaisivat puhua toisilleen. Toivon, että jokaisella ihmisellä olisi olemassa joku läheinen henkilö. Ettei kenenkään tarvitsisi painiskella yksin ongelmiensa kanssa.

Apua on myös tarjolla. Sitä täytyy vain jaksaa ja uskaltaa hakea.

Minä pujottaudun punaisiin valkoisilla sydämillä koristeltuihin pyjamapöksyihini ja kömmin hyvin iloisena ja onnellisena peiton alle. Olen onnellinen tuosta kuoroon liittymisestä ja uusista ihmisistä elämässäni. Laitan tyynyn oikein hyvin pääni alle ja näen toivottavasti lauleskelevaisia unia...

Voimia, uskallusta ja jaksamisia kaikille!