Laihdutskuurin aloituspäivän mietteitä

Aamulenkki jäi välistä. Olin kylläkin klo. 6 aikoihin hereillä, mutta en millään jaksanut hivuttautua ylös lämpimän peitteen sisältä.

Aamiaiseksi kahvia ja kaurapuuroa mansikkakeitolla sekä 0,5 l vettä.

Uimahalliin menin klo. 13 ja uin 1000 m. Aikaa siihen meni 50 minuuttia. Minun lisäkseni kuntouintia oli harrastamassa eläkeläisiä ja havaitsin heidän olevan hyväkuntoisia. Jäin uintivauhdissani viimeisten joukkoon.

Toissa talvena kun oli lunta ja pääsi hiihtämään, hiihtelin usein eläkeläisten joukossa golf-kentän ympäristöön tehdyllä ladulla. Tuolloinkin havaitsin jääväni kirkkaasti häntäpäähän.

Ihailen siis eläkeläisiä, jotka pitävät niin hienosti kunnostaan huolta.

Tähän päivään...Uintireissun jälkeen kotiuduin ja join 0,5 l vettä ja nautiskelin välipalaksi lasillisen mansikkakeittoa ja ananasmurskaa.

Hieman myöhemmin tein 5 km:n kävelylenkin. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi ollut huomattavasti fiksumpaa tehdä ensin kävelylenkki ja mennä sitten uimaan.

Kävin erästä läheistä ihmistä tervehtimässä sairaalassa ja siellä minulle tarjottiin kahvit. Niinhän siinä sitten kävi, että siellä tuli päivän ensimmäinen ja ainoa repsahdus. Jotenkin vaistomaisesti otin ja söin tarjotun pullan. Muistin olevani laihdutuskuurilla vasta kun pulla oli jo lautasellani. En kehdannut palauttaa sitä vaan söin hyvällä ruokahalulla. Onneksi se oli tavallinen kotipulla eikä mikään viineri.

Kotiin palasin kaupan kautta ja ostin kuuriini sopivia ruokia, kuten banaania, nektariinia, vähärasvaista raejuustoa, vähärasvaista maitorahkaa, jauhelihaa ja maustamattomia broilerin paistisuikaleita.

Hedelmiäkään ei pitäisi syödä, mutta olen ajatellut ja päättänyt niiden kuuluvan kuitenkin ruokavaliooni. Kasviksia ostan seuraavalla kerralla. Nyt ne unohtuivat.

Iltapalaksi söin rahkaa mansikkakeitolla (vähäkalorisella sellaisella), raejuustoa ja nektariinin. Join myös 0,5 l vettä.

Nyt olotilani on sellainen, että päähän koskee ja jouduin ottamaan särkylääkkeen. En laittanut koko päivänä itselleni lämmintä ruokaa. Asia korjataan heti huomenissa. Lisäksi join päivän aikana liian vähän vettä. Tarkoituksenani on juoda 3 l vettä päivässä ja sitä pitäisi juoda tasaisin väliajoin. Nyt joudun juomaan vettä paljon ennen nukkumaan käyntiä ja se tietää vessassa juoksemista yöaikaan. Ei hyvä.

Huomiseksi en ole suunnitellut vielä mitään muuta kuin sen, että pitää vain raahautua aamulla sängystä ylös ja lenkille.

Olen miettinyt, että minun kannattaisi suunnitella etukäteen paperille viikko-ohjelma kuntoilun (ja ruokailujen) osalta.

Toisaalta taas olen miettinyt, että stressaaminen vaikeuttaa painon pudotusta ja olen päättänyt olla stressaamatta itseäni. Haluan vain ottaa rennosti ja laihduttaa siinä samalla liikkuen paljon ja syöden terveellisesti sekä kohtuudella.

Jos hymy alkaa hyytyä, on se vakava asia. Kaikkein parasta olisi olla miettimättä liikoja ja laihduttaa ajattelematta olevansa laihdutuskuurilla.

Näin asiat sujuivat tänään. Katsotaan mitä huominen tuo tullessaan.