Päivä kerrallaan

Vettä sataa ja lumet sulavat pikavauhtia pois. Laskiaistiistaina on ollut paikoin hyvinkin liukasta. Pulkkamäkeen ei ole ollut asiaa ainakaan täällä eteläisessä Suomessa. Laskiaispulla maistui kuitenkin hyvältä kahvin kanssa nautittuna.

Tutkimukset etenevät. Viime viikolla seikkailin Helsingissä silmätautien klinikalla. Olin hyvässä hoidossa neuro-oftalmologin vastaanotolla. Näköni tutkittiin ja tämä käynti määritteli leikkaustoimenpiteen kiireellisyyden. Selvisi, ettei leikkaus ole kiireellinen, mutta olen leikkausjonossa ja toimenpide tullaan tekemään jossain vaiheessa. Sitä odotellessa...

Tarvitsen myös silmälasit. Olenkin huomannut viime aikoina näköni huonontuneen kauas katsottaessa. Television tekstejä en esimerkiksi näe kunnolla lukea. Vanhuus ei tule yksin...Ihailin eräänä päivänä silmälasien kehyksiä paikallisessa Instrumentariumissa. Sieltä löytyi paljon myös minun värisiä kehyksiä. Silmälasit minulle katsotaan kuitenkin vasta leikkaustoimenpiteen jälkeen. Toivon kuitenkin, ettei leikkaus tulisi eteen ihan heti. Syksy voisi olla otollinen aika. Haluaisin nauttia tulevasta keväästä ja kesästä täysin rinnoin.

Avantouintia harrastan maanantai- ja perjantai-iltaisin. Avantouinti koukuttaa ja avanto vetää puoleensa aina vain uudelleen. Kovilla pakkasilla tai huonolla ilmalla avantouintipaikalle mennessä kysyn itseltäni, kehtaanko tuonne mennä ollenkaan. Mieleni piristyy ja avanto houkuttelee heti, kun olen saanut uimapuvun päälle, hanskat käteen, tossut jalkaan ja pipon päähän ja astelen saunan lauteille löylyihin. Jälkikäteen olo on todella hyvä ja olen erittäin tyytyväinen.

Elämä on nyt melko seesteistä. Stressinaiheet ovat minimissä. Tulevaa leikkaustoimenpidettäkään en sen kummemmin ajattele. Otan päivän kerrallaan ja yritän nauttia elämästä. Hydrocortisonin ja thyroxinin avulla oloni pysyy hyvänä. Lisäksi olen jo parin viikon ajan aamuisin nauttinut viherjauhetta teelusikallisen sekoitettuna luonnonjugurttiin. Monivitamiinitabletit auttavat myös osaltaan pitämään voinnin virkeänä.

Joko kerroin, että ilmoittauduin huhtikuussa pidettävälle Kansalaisopiston luontokuvauksen perusteet kurssille, joka on kestoltaan 15 tuntia. Odotan kurssia innolla. Ylläksen reissu on suunnitteilla ja kurssin aloitus taitaa ajoittua juuri samalle viikolle. Odotan kamerani kanssa myös Ylläksen maisemiin pääsyä, joten joudun varmaankin olemaan pois kurssin aloituksesta. Otan silloin luontokuvia Ylläksellä. 

Asiat kyllä järjestyvät aina jollain tapaa. 

Mukavaa iltaa ja alkanutta viikkoa kaikille! Pidetään mieli virkeänä ja nautitaan elämästä!