Uusi vuosi, uudet kujeet

Nyt ollaan sitten asuttu upouudessa asunnossa jo muutama päivä.

Tavaroita olen saanut ihan kiitettävästi järjesteltyä ja uusi koti alkaa näyttää asuttavalta.

Pikkuhiljaa aloitellaan verkkopohjainen koulunkäynti ja katsellaan miten alkaa sujua.

Vuosi on nyt vaihtunut ja tänä vuonna minäkin täytän pyöreitä vuosia.

Lupasin vuoden vaihtumisen kunniaksi lopettaa tupakoinnin. Olen kuitenkin tänä vuonna polttanut yhteensä 5 savuketta. Lopettaminen ei ole ihan helppoa.

Kuntosalitouhuja olen luvannut myös aloitella uudelleen ja sen luulisi olevan helppoa, koska uusi kuntosalikeskus on aivan tuossa tien toisella puolella. Aina kun katson ikkunasta ulos, näen siellä ihmisiä treenaamassa. Vaatekaappiini järjestelin yhden hyllyn kokonaan treenivaatteille. Kyllä se tästä; Pikkuhiljaa.

Yksinäiseksi tunnen itseni edelleen, mutta toivottavasti tutustun täällä uudella paikkakunnalla uusiin ihmisiin ja saan jotain kautta uusia ystäviä.

Pyykinpesukoneeni sanoi sopimuksensa irti. Se ei suostu huuhtelemaan eikä linkoamaan pyykkejä ollenkaan. Taloyhtiössä ei ole pyykkitupaa, joten joudun turvautumaan sukulaisten apuun asiassa, ennen kuin saan pesukoneeni kuntoon tai hommattua uuden.

Pidän uudesta kodistamme kovasti, mutta puutteita on jo löytynyt. Olen melkoisen sopeutuvainen ihminen nykyisin, mutta tänään jouduin olemaan yhteydessä huoltomiehiin. Kylpyhuoneen lattialämmitys ei lähde toimimaan. Olisi niin paljon miellyttävämpää käydä suihkussa, jos lattia olisi lämmin. Toivottavasti asia korjaantuu pian.

Tänään on taas perjantai. En ostanut perinteisiä perjantain irtokarkkejani, sillä karkin napostelemisesta on nyt kertakaikkiaan päästävä eroon. Tilalle on keksittävä jotain muuta.

Nykyisin vietämme eläimetöntä elämää. Kissani Pöntti aloitti uuden uran Anttolassa tallikissana. Se on loistava metsästäjä ja pyydystää varmasti monen monta hiirtä tallikissana kunhan reipastuu. Se taitaa hieman arastella hevosia ja on tähän mennessä lymyillyt kaappien alla piilossa. Mutta uskoisin, että senkin elo siitä paranee. Kohta sen voi jo laskea uloskin kunhan on tottunut uuteen ympäristöön ja uuteen elämäänsä. Kissaa on kova ikävä ja on totuttelemista, kun se ei enää pyöriskele jaloissa ja kotona. Kuitenkin uskon, että Pöntin elämä on onnellisempaa maalla.

Lumet sulavat pois ja ulkona on pääkallokeli. Tällä hetkellä tuulee kovasti ja sähkötkin sammuivat jo kerran tämän illan aikana. Pian on taas luvassa pakkasia. Kunpa tänä talvena pääsisi hiihtämäänkin.

Huomenna on uusi päivä. Lajittelen loput tavarat ja vien kaiken sellaisen tavaran varastoon, mitä en tarvitse.

Olen vielä hieman ulapalla uudessa ympäristössä ja voisin pikkuhiljaa jalkautua ulkoilmaan ja lähteä tarkastelemaan mitä kaikkea lähistöltä löytyy.

Uskon, että tästä vuodesta tulee vielä hyvä.

Tällaisen lukunurkkauksen järjestelin itselleni. Kun verhot aukaisee, näen heti sen kuntosalikeskuksen ja muistan että elämässä täytyy olla virikkeitä.