Valoa kohti

Hei vaan ja mukavaa alkanutta vuotta 2020 ihan jokaiselle!

Joulun aika meni kohdallani hujauksessa. Vietin työpaikallani joulunpyhistä suurimman osan ja vuodenvaihteenkin.

Oikeastaan joulu ei edes tuntunut joululta, kun ei luntakaan ollut maassa täällä eteläisessä Suomessa.

Uuden vuoden lupauksia en tehnyt. En yleensä pysty niitä kovinkaan hyvin pitämään. Joitain asioita pyrin kuitenkin tekemään kuluvana vuonna. Yritän myös etsiä lisää sisältöä elämääni.

Annoin itselleni joululahjaksi Suunto urheilukellon. Sain sen jo hyvissä ajoin ennen joulua ja olen ollut kellooni tyytyväinen. Se motivoi liikkumaan.

Olen alkanut harrastaa vesijuoksua ja kellon kanssa voi pulahtaa uima-altaaseenkin.

Olen käynyt uimahallissa joko yksin tai parin vesijuoksukaverin kanssa. Porukalla harrastaminen on mielekkäämpää, koska silloin aika kuluu nopeammin kuin yksin urheillessa.

Vesijuoksun päätteeksi on mukava pulahtaa lämpimään terapia-altaaseen.

Selkäni tilanne on tällä hetkellä hyvä. Viikko sitten oli kontrolliaika ja se jäikin viimeiseksi. Täydellinen paraneminen vie aikaa ja voi olla, että alaraajan puutuneisuuden tunne jää jollain tasolla pysyväksi.

Kykenen kuitenkin liikkumaan hyvin. Uskoisin selkävaivojen pysyvän poissa liikunnan avulla, painoa pudottamalla, sekä muistamalla ergonomiset työasennot.

Meillä päin paistoi tänään aurinko aina pitkälle iltapäivään saakka.

Kävin pitkästä aikaa 1,5 tunnin pyörälenkillä pyöräillen pitkin metsäteitä. 

Viikko sitten kävin kävelyllä luontopolulla. Reitillä oli paikoin liukasta, ylitettäviä puunrunkoja, siltoja, portaita ja pitkospuita. Välillä piti pysähtyä tasaamaan hengitystä puuhun nojaillen. Vesipullon ottaminen mukaan ei ollut ollenkaan huono valinta.

Sauvakävelemässä käyn silloin tällöin.

Hiihtämään pääsisi, jos lunta vain maahan sataisi. Jouluna luminen maisema olisi ollut mukava asia, mutta nyt en välttämättä enää lunta maahan kaipaa. Etelän lumettomuus antaa oikein hyvän syyn lähteä keväthangille Lappiin.

Syksyinen sairausloma oli ikävä juttu. Sen myötä kuitenkin arvomaailmani on muuttunut merkittävästi.

Iloa ja valoa kaikille!