Blogi

Laiskottaa...

Aamupäivällä laiskotti kovasti ja otin vain ihan rennosti, säännöllistä ruokailua unohtamatta.

Tämän päivän "aamulenkki" tuli tehtyä klo. 16 aikoihin. En vain ole aamuihmisiä ja lenkille lähteminen aamuisin tuntuu todella hankalalta. Toisaalta taas kun päivät olen pääsääntöisesti vapaana, miksi stressata itseään aamulenkillä kun lenkin voi tehdä myöhemminkin.

Ulkona on jälleen kaunis, lämmin ja aurinkoinen syyssää. Lenkille laitoin aivan liikaa päälle; Mustat tuulipuvunhousut, lyhythihaisen pinkin treenipaidan ja mustan juoksutakin. Hiki tuli, kun en viitsinyt ottaa lenkin aikana takkia pois päältä.

Toinen päivän treeni jää pois ohjelmistosta, joten tämän päivän liikunnalliseksi saldoksi jää 5 km:n kävelylenkki.

Huomiseksi olen suunnitellut kävelylenkin ja bodypump-tunnilla hikoilun.

Ruokailujen suhteen ei tänään (vielä) ole tullut repsahduksia. Aamiaiseksi kaurapuuroa mehukeitolla, kahvi, nektariini ja 0,5 l vettä, lounaaksi paistettuja (ilman rasvaa) broilerin paistisuikaleita, raejuustoa, banaani ja 0,5 l vettä. Välipalaksi söin maitorahkan mehukeitolla ja join 0,5 l vettä.

Kun ruokailee säännöllisesti ja tasaisin väliajoin, ei tee mieli minkäänlaisia herkkuja.

Laihdutuskuurilla on ihan mukavaa olla vielä toistaiseksi. Vielä mukavampaa se on sitten kun kuntoilua kohtaan syntyy himo ja urheilemaan on suorastaan pakko päästä. Hinnalla millä hyvänsä.

 

Lisää

Laihdutskuurin aloituspäivän mietteitä

Aamulenkki jäi välistä. Olin kylläkin klo. 6 aikoihin hereillä, mutta en millään jaksanut hivuttautua ylös lämpimän peitteen sisältä.

Aamiaiseksi kahvia ja kaurapuuroa mansikkakeitolla sekä 0,5 l vettä.

Uimahalliin menin klo. 13 ja uin 1000 m. Aikaa siihen meni 50 minuuttia. Minun lisäkseni kuntouintia oli harrastamassa eläkeläisiä ja havaitsin heidän olevan hyväkuntoisia. Jäin uintivauhdissani viimeisten joukkoon.

Toissa talvena kun oli lunta ja pääsi hiihtämään, hiihtelin usein eläkeläisten joukossa golf-kentän ympäristöön tehdyllä ladulla. Tuolloinkin havaitsin jääväni kirkkaasti häntäpäähän.

Ihailen siis eläkeläisiä, jotka pitävät niin hienosti kunnostaan huolta.

Tähän päivään...Uintireissun jälkeen kotiuduin ja join 0,5 l vettä ja nautiskelin välipalaksi lasillisen mansikkakeittoa ja ananasmurskaa.

Hieman myöhemmin tein 5 km:n kävelylenkin. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi ollut huomattavasti fiksumpaa tehdä ensin kävelylenkki ja mennä sitten uimaan.

Kävin erästä läheistä ihmistä tervehtimässä sairaalassa ja siellä minulle tarjottiin kahvit. Niinhän siinä sitten kävi, että siellä tuli päivän ensimmäinen ja ainoa repsahdus. Jotenkin vaistomaisesti otin ja söin tarjotun pullan. Muistin olevani laihdutuskuurilla vasta kun pulla oli jo lautasellani. En kehdannut palauttaa sitä vaan söin hyvällä ruokahalulla. Onneksi se oli tavallinen kotipulla eikä mikään viineri.

Kotiin palasin kaupan kautta ja ostin kuuriini sopivia ruokia, kuten banaania, nektariinia, vähärasvaista raejuustoa, vähärasvaista maitorahkaa, jauhelihaa ja maustamattomia broilerin paistisuikaleita.

Hedelmiäkään ei pitäisi syödä, mutta olen ajatellut ja päättänyt niiden kuuluvan kuitenkin ruokavaliooni. Kasviksia ostan seuraavalla kerralla. Nyt ne unohtuivat.

Iltapalaksi söin rahkaa mansikkakeitolla (vähäkalorisella sellaisella), raejuustoa ja nektariinin. Join myös 0,5 l vettä.

Nyt olotilani on sellainen, että päähän koskee ja jouduin ottamaan särkylääkkeen. En laittanut koko päivänä itselleni lämmintä ruokaa. Asia korjataan heti huomenissa. Lisäksi join päivän aikana liian vähän vettä. Tarkoituksenani on juoda 3 l vettä päivässä ja sitä pitäisi juoda tasaisin väliajoin. Nyt joudun juomaan vettä paljon ennen nukkumaan käyntiä ja se tietää vessassa juoksemista yöaikaan. Ei hyvä.

Huomiseksi en ole suunnitellut vielä mitään muuta kuin sen, että pitää vain raahautua aamulla sängystä ylös ja lenkille.

Olen miettinyt, että minun kannattaisi suunnitella etukäteen paperille viikko-ohjelma kuntoilun (ja ruokailujen) osalta.

Toisaalta taas olen miettinyt, että stressaaminen vaikeuttaa painon pudotusta ja olen päättänyt olla stressaamatta itseäni. Haluan vain ottaa rennosti ja laihduttaa siinä samalla liikkuen paljon ja syöden terveellisesti sekä kohtuudella.

Jos hymy alkaa hyytyä, on se vakava asia. Kaikkein parasta olisi olla miettimättä liikoja ja laihduttaa ajattelematta olevansa laihdutuskuurilla.

Näin asiat sujuivat tänään. Katsotaan mitä huominen tuo tullessaan.

Lisää

Dieetti alkakoon...

Nyt se alkaa...Laihdutuskuuri. Heti huomenna. Huomenna on aina hyvä päivä aloittaa.

Olin päättänyt sen alkavan heti kun ensimmäinen kohtaamani ihminen huomauttaa minulle ylipainostani. Tänään oli se päivä.

Olin isoäidin luona kyläilemässä ja sain kuulla ylipainostani. En loukkaantunut, koska sehän on aivan totta. Minulla on n. 25 kg ylipainoa. 

Kerroin isoäidilleni, että olen aloitellut kuntoilua taas kerran hiljattain ja että saan avukseni oman kunto-ohjaajan minua harjoituttamaan. Isoäitini esitti toiveen, että tämä kunto-ohjaaja "piiskaa" minua perusteellisesti siellä salilla.

Huomisesta alkaen siis karkit ja herkut jäävät unholaan, pakotan itseni aamuisin aamulenkille ja teen vähintään 2 treeniä päivässä (kävely, kuntosali, uinti, bodypump) pitäen kuitenkin kaksi lepopäivää viikossa.

Olen täynnä tarmoa ainakin näin aluksi ja toivon todella itselleni sitkeyttä ja päättäväisyyttä asian suhteen.

Nyt kun olen kirjoittanut nämä asiat blogiini, en periaatteessa voi sanojani enää syödä. Jos sanani syön niin mörökölli minut vieköön.

Kirjoittelen edistymisestäni tulevaisuudessa aika ajoin.

Onneksi ulkona on kaunis syyssää ja ulkoilukin on miellyttävämpää kuin esimerkiksi sateessa ja tuiskussa.

Tästä se lähtee.

Lisää

Syksyn saapuessa

Aloittelin jokin aika sitten blogiani. Tänään ajattelin pitkästä aikaa päivittää blogiani ja huomasin, että sivuni olivat kadonneet. Loin sitten uudet sivut. Hieman harmittaa aiempien tekstieni menetys.

Kirjoittelen siis omasta elämästäni ja elämästä yleensä. Otan myös kantaa asioihin, jotka minua koskettavat. Jos joku lukia kokee saavansa teksteistäni vertaistukea tms. Olen siitä hyvin iloinen.

Syksy on saapunut, mutta ilmat ovat viime päivinä olleet aurinkoisia ja lämpimiä.

Nyt on hyvä ja korkea aika aloittaa jälleen kuntoilu. Kesähelteillä kun ei tehnyt yhtään mieli hikoilla lisää kuntosalilla tai lenkkipoluilla. Järviveteen tosin oli mukavaa pulahtaa vilvoittelemaan.

Kesän alussa hankin juoksuvarusteet. Juoksuharrastus tosin tyssäsi muutaman harjoittelukerran jälkeen ja jätin sen helteiden tultua odottelemaan vuoroaan myöhemmäksi. Nyt olen sitten aloitellut jälleen käyntejä kuntosalilla, jossa teen kuntosalitreenejä ja käyn viikottain bodypumpissa. Lisäksi otin treeniohjelmaani mukaan uintia uimahallissa kerran viikossa ja kävelylenkit. Juoksulenkit tulevat sitten kun kunto taas vähän kasvaa.

Kuntoilulla on paljon vaikutusta mielialaan. Kesällä olin hyvin masentunut aurinkoisesta säästä huolimatta, mutta nyt mieliala on todella paljon virkeämpi kun on saanut itsensä liikkeelle. Vielä kun jaksaisi tehdä muutoksen ruokavalioon, paino laskisi ja elämään voisi tulla sen myötä paljon uutta sisältöä.

Katson mielelläni televisiosta laihdutusohjelmia. Suosikkejani ovat "Rakas, sinusta on tullut pullukka" ja "Jutta ja puolen vuoden superdieetit". Olen oppinut näistä ohjelmista paljon ja tiedän miten minun tulisi toimia saadakseni unelmavartalon. Kuitenkaan en ole vielä toiminut, kuten on opetettu. Vähän sinne päin kylläkin.

Lenkkikaveri olisi mukava lisä tähän syksyyn. Nyt kun olen enemmän liikkeellä, ovat mahdollisuudetkin paremmat lenkkikaverin löytymiseen. Kotisohvalta kun harvemmin lenkille ketään haetaan. Tai eihän sitäkään koskaan tiedä.

Metsät ovat täynnä sieniä. Metsässä liikkuminen tuo mielenrauhaa, ellei sitten satu karhu tai kyykäärme vastaan. Itse en ole oppinut metsässä liikkumaan. Eräs entinen lenkkikaveri yritti opettaa minua sienestämään ja marjastamaan. En kuitenkaan erota kärpässientä tatista ja rämmittyäni polviani myöten suossa karpaloita noukkiessani, totesin ettei ole minun juttuni. Kanttarellikastike ja karpalokiisseli tosin ovat lempiherkkuani.

Syysiltojen pimetessä on mukavaa sytytellä kynttilöitä ja jos olisi takka, takkatulen ääressä olisi mukava lueskella, kirjoitella, tai vaikkapa vain mietiskellä asioita.

Nauttikaamme kauniista saapuneesta syksystä ja pitäkäämme mielemme virkeänä. Liikkeelle mars!

Lisää