Blogi

Myrskyn jälkeen

Valio myrsky on puhallellut ja tehnyt tuhojaan. Täällä etelämmässä Suomessa päästiin vähemmällä, mutta esimerkiksi Itä-Suomessa myrskyn tuhoja korjaillaan vielä vähän aikaa.

Aurinko on tullut esiin ja lämmittää mukavasti muuten niin kirpsakassa syyssäässä.

Kirjankirjoittamisprojektini hieman takkuaa. Olen herkästi innostuvaa tyyppiä. Ongelmani on se, että innostukseni laantuu hyvin nopeasti. Olen kuitenkin päässyt alkuun ja se on pääasia. Jonakin päivänä julkaisen kirjan.

Pohjoisen reissu lähenee ja odotan sitä kovasti. Revontuliaika on parhaimmillaan juuri tähän aikaan pohjoisessa ja haluan päästä kuvaamaan niitä. Hieman harmittaa, kun ei ole sitä järjestelmäkameraa.

Mieleni halajaa taas sohvanpohjalle ja se ei ole ollenkaan hyvä asia. Toivon, että saan reippauteni takaisin tulevan reissun myötä.

Viime lauantaina kävin ajelemassa Etelä-Savossa. Hain äitini asioille Mikkeliin. Kävimme Haukivuorella viemässä haudoille kanervat ja kynttilät. Isäni syntymäpäivä oli viime sunnuntaina. Hän olisi nyt 74 vuoden ikäinen. 

Illansuussa ajelin takaisin kotiin. Yksin ajeleminen on mukavaa. Saa rauhassa mietiskellä omia asioitaan ja maailman menoa, käydä välillä kahvilla ja jatkaa taas ajelemista. Viettää omaa aikaa. Ihanaa on, kun ei ole kiire minnekään.

Yritän saada itseni liikkeelle ja syysauringon syleilyyn, lueskelen, työskentelen hetken kirjaprojektini parissa. Vietän lupsakkaa lauantaita.

Olin saanut vieraskirjaani viestiä. Tämän vuoden puolella niitä on jo kolme kappaletta :). Kiitos! Todella mukavalta tuntuu, että minunkin kirjoituksiani luetaan. Vastaan teille nyt yhteisesti. Kiitos paljon Onnentoivotuksista uuteen kotiin ja uuteen elämään. Parempaan suuntaan on elämä mennyt ja nykyään olen todella tyytyväinen, että tein suuren päätöksen ja muutin uudelle paikkakunnalle. Kiitos muistutuksesta, että en päivitellyt blogiani pitkään aikaan keväällä ja uusia päivityksiä odotettiin. Sain siitä potkun perssiukselle jatkaa päivityksiäni. Lopuksi kiitos kauniista sanoista ja kannustuksesta kirjan kirjoittamiseen.

Mukavaa lauantaita!

Lisää

Päätöksiä

Tänä iltana, kuoroharjoitusten jälkeen, päätin lopettaa kuoroharrastuksen.

Tiedän, että osaan laulaa. Laulan vain liian hiljaa, enkä saa millään ääntäni kuuluviin. Minusta ei siis ole hyötyä kuorolle. Puolisen vuotta olen yrittänyt korjata asiaa, mutta kehittymistä ei ole tapahtunut. Nyt luovutan.

Voisinhan mennä laulutunneille, mutta siihen minulla ei ole varaa.

Ehkä en luota itseeni tarpeeksi voidakseni laulaa vapautuneesti. Aiemmin luotin ja lauluni oli toisenlaista. Joskus "edellisessä elämässäni".

Kirjoittaa osaan ja sitä en aio lopettaa.

Kaivoin nurkasta lojumasta pölyttyneen tulostimeni ja ostin siihen uuden mustekasetin. Kävin city-marketista kopiopaperia, erivärisiä muistilappusia ja yliviivauskynän. Päätin tulostaa koneeltani muutama vuosi takaperin kirjoittamani tekstin ja alkaa työstämään tekstistä kirjaa. Kirjan kirjoittaminen on ollut haaveenani jo vuosia.

Ensin käyn läpi jo kirjoittamani tekstin, teen merkintöjä ja asettelen muistilappusia merkiksi tärkeille sivuille. Luettavaa on paljon. Kun olen saanut tekstin läpikäytyä, minulla on mielessäni tarina, jonka haluan kertoa lukijoilleni. Nimenomaan, jonka haluan kertoa. Mikäli minulla ei ole sellaista tarinaa, tekstiä on turha käydä kirjoittamaan. Silloin lopputulos on huono. Aihe minulla on jo selkeänä mielessäni ja hahmotelma tarinasta. 

Seuraavassa vaiheessa tulen kirjoittamaan tarinan käsikirjoituksen muotoon. Kirjoitan ja tulostan, pähkäilen ja korjaan, monta kertaa. Jos kyllästyn ja into laskee jossain vaiheessa, täytyy miettiä kannattaako jatkaa. Lopettaako, vai jättääkö teksti lepäämään joksikin aikaa ja jatkaa sitten uudelleen.

Mikäli saan tuotokseni valmiiksi käsikirjoitukseksi, luetutan sen muutamalla ihmisellä ja teen korjauksia. Jos käsikirjoitus on hyvä ja olen siihen tyytyväinen, lähetän sen kustantajalle ja katson mitä tapahtuu. Ehkäpä käsikirjoitus lähetetään minulle takaisin. Kustantajien pöydät notkuvat lukemista odottavia käsikirjoituksia ja kirjoituksen tulee olla oikea helmi, että se hyväksytään julkaistavaksi. Käsikirjoituksen saatekirjeen tulee olla hyvä, kiinnostuksen herättävä ja ytimekäs.

Jos lähetän kirjoitukseni eteenpäin ja saan sen takaisin, lähetän kirjoituksen toiselle kustantajalle. Loppujen lopuksi voin julkaista kirjani omakustanteena, jos uskon siihen.

Pyrin tekemään parhaani. Jos en onnistu, ei se haittaa. Kirjan kirjoittamisessa on niin iso työ, että olen iloinen jo valmiista käsikirjoituksesta.

Käyn siis kirjaprojektini kimppuun, hieman pahoilla mielin tuosta kuoroasiasta. Eiköhän se ilme pian kirkastu, kun uppoudun tekstini lukemiseen. Voinhan laulaa itselleni työskennellessäni tekstin kimpussa. Täytyy muistaa välillä ulkoilla ja ottaa valokuvia. Ruska pääsee pian valloilleen.

Lisää

Mietiskelyä

Huomenna on se päivä, jolloin osoitetaan mieltä hallituksen kaavailemille leikkauksille.

Mm. Joukkoliikenne on pysähdyksissä ja luvassa on ruuhkia. Tilanne on varmasti kaoottinen. Kävely ja pyöräileminen on hankalaa sään vuoksi. Huomiselle on luvassa rankkasateita ja kovaa tuulta. Kolareilta ei tulla välttymään. 

Onneksi en itse ole tuolla ruuhkassa kuljeksimassa, vaikka ensin meinasin osallistua Tehyn riveissä mielenilmaukseen Rautatientorilla. Olen niin mukavuudenhaluinen ihminen, etten lähde itseäni kastelemaan kurjassa säässä edes mielenilmauksen vuoksi. Olen kuitenkin hengessä mukana ja ilmaisen mieltäni kotisohvalla.

Enpä tiedä, onko mielenilmauksesta minkäänlaista hyötyä. Jos hallitus on päättänyt leikata, niin se leikkaa. Väärät ovat mielestäni leikkausten kohteet. Kaipailisin tänne Suomeen sellaista Sherwoodin metsän Robin Hoodia, joka ottaa rikkailta ja antaa köyhille. Tasavertainen kohtelu olisi nyt paikallaan.

Enpä haluaisi olla myöskään kansanedustaja. Kansanedustajana säästyisin kyllä leikkauksilta, mitä nyt kerran vuodessa lähtisi yhden viikon palkka tililtä. Mutta suuri osa Suomen kansasta on nyt vihainen ja kansanedustajat saavat varmasti tuosta vihasta osansa. Kaiken lisäksi maahanmuuttokeskustelu käy vilkkaana ja myös tämä asia saa osan Suomalaisista kuohuksiin. Taannoin Pääkaupunkiseudun taksikuski käyttäytyi erittäin epäammattimaisesti solvaten ja uhkaillen erästä kansanedustajaa ajaen tämän lopulta ulos taksista. Taksikuskin tuohtumus liittyi maahanmuuttajiin.

Muina aiheina olen tänään pohtinut kovasti oman kirjan kirjoittamista. Ajattelin kirjoittaa omakustannekirjan ja olen etsinyt netistä asiaan liittyvää tietoa. Arkailen vielä, sillä blogianikaan ei kovin moni seuraa. Mutta olisihan asialla kuitenkin erittäin suuri merkitys itselle. Tekisin yhdestä haaveestani totta. Kypsyttelen asiaa vielä mielessäni. Ehkä minun tulisi ensin osallistua kirjoittajakurssille.

Siirryn sohvalle lukemaan mielensäpahoittajaa ja valmistaudun henkisesti vastaanottamaan huomisen mukanaan tuomia uutisia...

Mukavaa illanjatkoa!

 

Lisää

Nelikymppiset

Syksy on tullut. Koulut ovat alkaneet ja hyvässä käynnissä. Pojan koulunkäynti on nyt hyvällä mallilla ja olen tyytyväinen.

Olen liikkunut jonkin verran luonnossa ja on ollut hienoa havaita syksyn merkkejä ilmassa. Olen innostunut valokuvaamisesta ja aion vielä joskus osallistua valokuvauskurssille. Luonnosta löytyy niin paljon kuvattavaa. 

Olemme saaneet nautiskella myös auringon säteistä ja lämmöstä. Tänään on pitkästä aikaa harmaa ja sateinen päivä. Tästä eteenpäin sää muuttuu epävakaisemmaksi.

Rakastan pimeneviä syysiltoja ja sitä, että saan istuskella parvekkeella kynttilän valossa.

Täytin eilen 40 vuotta. Juhlimme syntymäpäivääni lähimpien ihmisten kanssa. Leipomosta hain kinuskitäytekakun ja nautiskelimme sitä kuohuviinin ja kahvin kanssa. Illalla paistoimme pikkupizzoja ja nautiskelimme hieman viiniä. Päivästä jäi todella hyvä maku suuhun ja mieleen pitkäksi aikaa. Ensi viikolla juhlistamme synttäreitä hieman isommalla porukalla.

Sain lahjaksi uuden kampauksen. Kampaajalla istuin maanantaina nelisen tuntia. Hiuksiini tehtiin permanentti ja laitettiin uusi väri. Halusin syksyisen värin ja sellaisen sain. Hyvin punaisen ja auringon valossa sädehtivän. Juuri sellaisen kuin halusin. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja ylpeänä kannan kampaustani pääni päällä. Suosittelen lämpimästi parturi-kampaamo Tantukkaa Mikkelin Anttolassa kampaamopalveluja tarvitseville. Liittäisin kuvan itsestäni ja uudesta kampauksestani tekstiini, mutta en saa kaksoisleukaani piiloon millään...

Synttäreistäni puuttui vain yksi asia; Kaksosveljeni. Olisin niin mielelläni juhlistanut päiväämme yhdessä hänen kanssaan. Vein hänen haudalleen kukkasia.

Tänään jatkan jälleen liikkumista. Käyn lenkillä ja menen illalla pelaamaan tennistä läheiselle tenniskentälle. Yritimme mennä viikonloppuna Mäntsälän luontopolulle (Haukankierros). Polku oli paikoin niin huonossa kunnossa, että emme pystyneet kiertämään sitä kokonaisuudessaan. Minua harmitti asia kovasti, sillä maisemat olivat kivat ja olisin varmasti saanut kuvattua monta hienoa valokuvaa polun varrelta. En ymmärrä, miksi luontopolkua ei ole pidetty kunnossa.

Perjantaina alkavat gospelkuoron kuoroharjoitukset. Fermaatti-kuorosta luovuin, vaikka kipeää se teki. En millään kykene laulamaan aktiivisesti Fermaatin mukana Mäntsälästä käsin.

Syksy on ihanaa aikaa. Toivottavasti sitä kestää pitkään. Odottelen innolla kunnon ruskaa.

 

 

Lisää

Aurinkoinen elokuu ja muita kuulumisia

Minun kesääni on mahtunut ohjelmaa ihan kiitettävästi. Vaikka kesäsää on ollut tähän saakka hyvin vilpoisaa ja sateita on piisannut, ei se ole paljoa haitannut. Tällä hetkellä sää ja sääennuste näyttää todella erinomaiselta. Saamme osaksemme kaivattua auringonsäteiden hellittelyä. 

Poika täytti heinäkuun alussa 15 vuotta ja sai lahjaksi mopokortin. Ei suoraan :) vaan teoriakokeen läpäisi kirkkaasti toisella yrityskerralla ja ensimmäinen mopon käsittelykoe meni hieman metsään joten uusi yritys on ensi viikolla. Poika aikoo hankkia skootterin. Toivon hänelle turvallisia ajokilometrejä.

Olimme heinäkuussa pari viikkoa mökkeilemässä. Metsän keskellä kallioniemen rannalla on oma rauhansa ja sinne on aina mukava mennä. Iltaisin lämmitimme saunan ja uimme paljon, vaikka vesi Saimaassa olikin hyvin kylmää näin "aikuisen" näkökulmasta. Lapset suorastaan asuivat vedessä, elleivät olleet kalastamassa, riippukeinussa makoilemassa, krokettia tai korttia pelaamassa. 

Ruokaa laitoimme ulkona grillikatoksessa. Aamupuuron ja kahvit keitimme sisällä kaasuliedellä. Kalansaalistakin tuli rannalle saakka yhden hauen verran. Siitä paistoimme makoisia haukipihvejä. Iltahämärissä teimme takkaan tulen ja paistoimme makkaraa. Poutaisina iltoina teimme kalliolle nuotion. Tottakai myös muurinpohjaletut kuuluvat mökkielämään, joten niitäkin paistoimme näyttävän "pinon".

Mustikoita on metsässä paljon. Minä kävin vain kävelemässä metsässä ja katselemassa, onko mustikoita. Poika keräsi 1,5 litraa meille pakastimeen. Mansikoitakin olemme pakastimeen tallettaneet talven varalle.

Sateisina päivinä kävimme mökiltä äidin ja isoäidin luona. Lataamassa puhelimien akkuja ja pesemässä pyykkiä, sekä auttelemassa heitä arjen askareissa.

Eräänä päivänä ajelimme Konnevedelle. Olen asunut ja työskennellyt siellä ammoisina aikoina, kun olin vielä nuori ja kaunis. Reissu oli mukava. Kävimme mm. Fiilistelemässä paikallisessa ravintolassa. Muistelin, että kyseisessä ravintolassa olen nautiskellut 20 vuotta takaperin ihania lämpimiä kanaleipiä. Sellaiset tilasimme nytkin ja löytyiväthän ne sieltä ruokalistalta vielä. Hyviä olivat edelleen.

Konnevedeltä suuntasimme hakemaan kotoa juhlavaatteita. Seuraavana päivänä suuntasimme ennen mökille takaisinmenoa sukukokoukseen. Ilma oli kuin morsian, tilaisuus rento ja mukava ja ruoka hyvää. Tuntui hyvältä nähdä sukulaisia, vaikka en kovin montaa heistä tunnekaan.

Kävimme iltaisin lenkillä ja täytyy sanoa, että kinttupolkuja ja hiekkatietä pitkin käveleminen on ihan oma lukunsa. Ylämäet olivat kauheimpia ja suoraansanoen niitä pitkin kiivetessä otti pannuun niin vietävästi, ettei olisi ollut pahemmin väliä vaikka olisi tullut karhu vastaan. 

Eräänä aamuna mökin terassin kupeessa hampaita pestessäni havaitsin minkin hipsuttelevan pitkin hiekkarantaa. Harmittelin, kun ei ollut kameraa hollilla. 

Nyt olemme taas kotona ja lenkillä on käyty täälläkin. Innostuin myös tenniksen pelaamisesta. Ensimmäisen kerran kentälle mennessämme olin "hohhoijaa"-tunnelmissa, mutta pian havaitsin olevani varsinainen tennismestari. Sittemmin olemme käyneet usein pelaamassa ja menemme tänäkin iltana.

Kävinpä myös kokeilemassa pyöräilyä sellaisella maantieajopyörällä. Siinä oli niin kapeat renkaat, että sääliksi kävi pyöräparkaa kun minun alleni joutui. Sain kuin sainkin "heilautettua"  jalkani tangon yli ja pääsin jopa liikkeelle. Ajoasento oli melkoinen :).

Pari nuorta huuteli tien toiselta puolelta minulle hävyttömyyksiä. Olinhan varmasti koominen näky, jos voitte kuvitella norsun pyöränselässä. En noteerannut huutelijoita, sillä minulla oli kypärä melkein silmillä ja kieli keskellä suuta koetin pysytellä tien reunassa ja pystyssä.

Iskunvaimentimia olisin pyörään kaivannut. Töyssyjä oli tiellä paljon ja jokaisen töyssyn kohdalla posketkin lainehtivat kun täristelin menemään. Pyöräilijät ottavat ajaessaan vettä juomapullosta. En millään käsitä sitä, sillä en uskaltanut irrottaa otettani ohjaustangosta edes räkää poskelta pyyhkäistäkseni. Pidin siis kunnon juomatauot retkelläni.

Ajelin pyörällä kuitenkin 12 km ja takaisin päästyäni yritin heilauttaa jalkani huolettomasti ja kepeästi tangon yli. Yritykseksi jäi. Jalkani tuskin kantoivat ja köpöttelin hyvin hitaasti etukenossa takapihalle. Hartiat olivat jumissa, takaraivoon ja käsiini sattui vietävästi enkä saanut hetkeen koukistettua käsiäni. Venyttelyjen jälkeen hivuttauduin vaivihkaa toyotaan ja ajelin kotiin. Kypärä vielä päässäni. Totesin, ettei pyöräily ole minun lajini.

Parvekkeellemme ostin Ikeasta alennuksesta koristelaattoja, jotka poikani asensi paikoilleen. Sain parvekkeelle amppelikukkia ja yhden kukan pöydälle. Parvekkeesta tuli niin kaunis, ettei siellä meinaa hennoa istuskella ollenkaan.

Nautitaan ihanista loppukesän päivistä :)

 

Lisää

Kesä

Kesä on edennyt pitkälle ja  ollaan jo heinäkuussa.

Kotikouluprojekti saatiin päätökseen keväällä. Poika pääsi luokaltaan hyvin arvosanoin. Olen kiitollinen kaikille mukana ja hengessä mukana olleille. Kotikoulu tasapainotti pojan elämää. Itseluottamuskin kasvoi. Toivotaan, että tämä ponnistus kantaa poikaa pitkälle tulevaisuuteen.

Kotikoulun jälkeen alkoi rippikoulu ja konfirmaatiopäivä oli kesäkuussa. Rippijuhlat olivat pienet, mutta mukavat ja lämminhenkiset. Poika sai mukavasti kerrytettyä mopokassaa ja etsii nyt innokkaasti sopivan hintaista mopoa. Mopokoulun teoriakoe on ensi viikolla. 

Minä olen jo pirteämpi. Viime viikolla lekottelin uimarannalla. Sää oli erittäin lämmin, mutta tuulinen. Tavarat lentelivät pitkin rantahiekkaa. Järven aallot olivat isoja ja vaahtopäisiä, vesi oli lämmintä kuin linnunmaito ja aaltojen keskellä oli riemukasta uida. Tuli lapsuus mieleen.

Rannalla makoillessani muutama muurahainen pyrki iholle. Mieleeni tulikin eräs vitsi muurahaisyhdyskunnasta, joka päätti eliminoida elefantin. Elefantti kun talloi päivittäin alleen muurahaisia ja oli tallonut muurahaispesääkin. Muurahaiset kiipesivät puuhun ja yllättivät elefantin hyppäämällä sen niskaan. Elefantti ravisteli itseään rajusti ja muurahaiset lentelivät ympäriinsä. Yksi muurahainen onnistui pysyttelemään elefantin niskassa. Tämän havaittuaan muut muurahaiset huusivat: Tapa se, Eenokki!... :)

Auringonottoalustalta ylösnouseminen oli niin monivaiheinen, että päätin lähteä vielä samana iltana lenkille. Olen käynyt nyt jo kuutena peräkkäisenä iltana tunnin kävelylenkillä. Karkit vaihdoin Lidlin edullisiin hedelmiin, vihanneksiin ja kasviksiin. Toivottavasti tämä tila kestää pitkään.

Sää on hyvin vaihteleva, mutta yritetään nauttia kesästä. Mielestäni vesisateessakaan ei ole mitään vikaa ja ukkosenilmat ovat hienoja.

Kaksi paloautoa ajoi ohi pillit ulvoen. Onkohan kyseessä tulipalo vai kolari?...Vaiko ilmainen kahvitarjoilu Shellillä...

Mukavaa kesää!

Lisää

Ystävänpäivänä

Tänään oli jälleen se päivä...Kun toivoin saavani elämäni rakkaudelta aamiaisen vuoteeseen ruusukimpun ja kultaisen käädyn kera. Vielä saan odotella. Vitsi vitsinä. Olen onnellinen ystävistäni, vaikka he ovatkin kaukana enkä heitä konkreettisesti tapaa juuri ollenkaan. Kuitenkin toivoisin että minulla olisi ystäviä, joiden kanssa "hengailla" ja viettää vapaa-aikaa. Olen siinä iässä, että ihmisillä on ollut jo kauan omat perheet ja ystävät niiden kautta. Minä olen sinkku ja asunut niin monella paikkakunnalla, ettei sellaista pysyvää ystäväpiiriä ole päässyt syntymään oikein missään vaiheessa.

Olen nyt käynyt muutaman kerran kuntosalilla. Ensin polkemassa crosstrainerilla ja kuntopyörällä ja viikon keskivaiheilla otin saliohjelmani käyttöön. Tuo ohjelma minulle on tehty jo viime syksynä, mutta en ole sitä käyttänyt koska sali-intoni lopahti tuolloin.

Vettä olen taas alkanut juomaan 3 litraa päivässä. Juoksuttaa vessassa tiuhaa tahtia, mutta ainakin aineenvaihdunta saa kyytiä. Eineksistä olen luopunut jo vuoden vaihteen tienoilla ja siirtynyt valmistamaan normaalia kotiruokaa. Se tuo myös säästöä jonkin verran. Karkkipäivän pidän kerran viikossa.

Ystävänpäivää olen viettänyt siis kotosalla, käynyt kuntosalilla ja illemmalla kävin syömässä.

Huomenna jatkan kuntoilua kuntosalilla ja käyn ehkä hiihtämässä. Hieman hirvittää, kun ulkona on niin liukas keli. Ladut ovat varmasti jäiset ja suksi luistaa turhankin hyvin.

Nyt toivotan kaikille oikein hyvää Ystävänpäivän alkuyötä ja käperryn itsekseni peiton alle. Olen onnellinen niiden puolesta joilla on joku jonka kainaloon käpertyä näkemään kauniita unia.

Lisää

Kuntoilua

Tänään viimein aloitin kuntosalilla käynnin. Puin treenivaatteet ylleni kotona, pakkasin pinkkiin treenikassiin sisäkengät, pikkupyyhkeen ja juomapullon ja kävelin tien toiselle puolelle kuntosalille.

Poljin puoli tuntia crosstrainerilla. Ensimmäisen 10 minuutin jälkeen mieli oli valmis lopettamaan touhun, mutta kroppa oli toista mieltä ja niin jaksoin sen puoli tuntia polkea menemään. En tehnyt muuta. Ajattelin aloittaa hiljakseen ja maltillisesti nämä kuntosalihommat. Joka päivä puoli tuntia crosstrainerilla ja sitten kun alkaa tuntua siltä, että homma on kivaa ja on pakko päästä salille, laajennan toimintaani kuntopyörän ja soutulaitteen pariin ja siitä sitten eteenpäin muiden kuntosalilaitteiden kimppuun. Kun kunto alkaa kohentua, menen ryhmäliikuntatunneille mukaan; Bodypumppiin, sisäpyöräilyyn ja kenties pilatekseen.

Nyt en aloita rytinällä kaikkea ettei sitten iske väsymys ja homma lopahda siihen. Näin minulle kävi viime kerralla, kun aloitin kuntosalilla ravaamisen liian rajusti.

Huomenna olisi aamulla Mikkelissä esiintyminen kirkossa Fermaatti-kuoron kanssa, mutta en pääse mukaan sinne. En päässyt edellisiin harjoituksiin enkä edes osaisi huomenna laulettavia lauluja. Harmittaahan se jonkin verran. Tulevana maanantainakaan en pääse osallistumaan harjoituksiin. Mutta seuraavalla viikolla aion matkustaa Mikkeliin ja osallistua harjoituksiin.

Sen sijaan gospelkuoron harjoituksiin pääsin mukaan taas eilen. Flunssani on parantunut ja olen jo kutakuinkin terveiden kirjoissa ( jos päänuppia ei lasketa mukaan :-) ). Harjoittelimme taas pari tuntia ja muuten sujui hyvin, mutta " oh, happy day"-kappaletta en meinaa oppia millään. Tai loppuosaa siitä. Laulusta tulee hieno, kunhan olemme saaneet hiottua sen valmiiksi. Hienoa olisi laulaa kappale vieläpä ilman nuotteja, vapautuneesti.

Minun tulisi miettiä tulevaisuuttani...Mikä minusta tulee isona. En oikein tiedä. Mikään ei tällä hetkellä jaksa kiinnostaa. Olen henkeen ja vereen sairaanhoitaja. En osaa ajatella itselleni mitään muuta ammattia. Olen ollut kuitenkin pitkään poissa hoitotyöstä, joten joitakin opintoja minun tulisi suorittaa ennen kuin voin ajatella esimerkiksi työhön paluuta. Mutta; Aika näyttää...Jotain suunnitelmia yläkerrassa täytyy olla minuakin varten.

Ensi yönä tulee kuulemma Suomeen myrsky ja on varoitettu että peltikatot voivat lähteä tuulen mukana lentoon. Pitäisiköhän varustautua ja etsiä kynttilät valmiiksi pöydille...Jos sähköt menevät pois päältä.

Eilen oli mukava ulkoilusää, eikä tässäkään päivässä ollut valittamista.

Rentoudun sisällä lämpimässä omalla kotisohvalla, kenties avaan television tai sitten en. Karkkipäivän irtokarkkeja on pussissa vielä jäljellä. Parhain on tunne siinä vaiheessa kun pujottaudun punaiseen valkoisilla sydämillä koristeltuun pyjamaani ja kömmin lämpöisen peiton alle...Kuuntelemaan myrskyn pauhaamista. Se tuudittaa minut uneen.

Ja hei; Kävin tänään vaa'alla. Painoni on tippunut edellisestä kerrasta kaksi kiloa alas päin.

Lisää

Uusi vuosi, uudet kujeet

Nyt ollaan sitten asuttu upouudessa asunnossa jo muutama päivä.

Tavaroita olen saanut ihan kiitettävästi järjesteltyä ja uusi koti alkaa näyttää asuttavalta.

Pikkuhiljaa aloitellaan verkkopohjainen koulunkäynti ja katsellaan miten alkaa sujua.

Vuosi on nyt vaihtunut ja tänä vuonna minäkin täytän pyöreitä vuosia.

Lupasin vuoden vaihtumisen kunniaksi lopettaa tupakoinnin. Olen kuitenkin tänä vuonna polttanut yhteensä 5 savuketta. Lopettaminen ei ole ihan helppoa.

Kuntosalitouhuja olen luvannut myös aloitella uudelleen ja sen luulisi olevan helppoa, koska uusi kuntosalikeskus on aivan tuossa tien toisella puolella. Aina kun katson ikkunasta ulos, näen siellä ihmisiä treenaamassa. Vaatekaappiini järjestelin yhden hyllyn kokonaan treenivaatteille. Kyllä se tästä; Pikkuhiljaa.

Yksinäiseksi tunnen itseni edelleen, mutta toivottavasti tutustun täällä uudella paikkakunnalla uusiin ihmisiin ja saan jotain kautta uusia ystäviä.

Pyykinpesukoneeni sanoi sopimuksensa irti. Se ei suostu huuhtelemaan eikä linkoamaan pyykkejä ollenkaan. Taloyhtiössä ei ole pyykkitupaa, joten joudun turvautumaan sukulaisten apuun asiassa, ennen kuin saan pesukoneeni kuntoon tai hommattua uuden.

Pidän uudesta kodistamme kovasti, mutta puutteita on jo löytynyt. Olen melkoisen sopeutuvainen ihminen nykyisin, mutta tänään jouduin olemaan yhteydessä huoltomiehiin. Kylpyhuoneen lattialämmitys ei lähde toimimaan. Olisi niin paljon miellyttävämpää käydä suihkussa, jos lattia olisi lämmin. Toivottavasti asia korjaantuu pian.

Tänään on taas perjantai. En ostanut perinteisiä perjantain irtokarkkejani, sillä karkin napostelemisesta on nyt kertakaikkiaan päästävä eroon. Tilalle on keksittävä jotain muuta.

Nykyisin vietämme eläimetöntä elämää. Kissani Pöntti aloitti uuden uran Anttolassa tallikissana. Se on loistava metsästäjä ja pyydystää varmasti monen monta hiirtä tallikissana kunhan reipastuu. Se taitaa hieman arastella hevosia ja on tähän mennessä lymyillyt kaappien alla piilossa. Mutta uskoisin, että senkin elo siitä paranee. Kohta sen voi jo laskea uloskin kunhan on tottunut uuteen ympäristöön ja uuteen elämäänsä. Kissaa on kova ikävä ja on totuttelemista, kun se ei enää pyöriskele jaloissa ja kotona. Kuitenkin uskon, että Pöntin elämä on onnellisempaa maalla.

Lumet sulavat pois ja ulkona on pääkallokeli. Tällä hetkellä tuulee kovasti ja sähkötkin sammuivat jo kerran tämän illan aikana. Pian on taas luvassa pakkasia. Kunpa tänä talvena pääsisi hiihtämäänkin.

Huomenna on uusi päivä. Lajittelen loput tavarat ja vien kaiken sellaisen tavaran varastoon, mitä en tarvitse.

Olen vielä hieman ulapalla uudessa ympäristössä ja voisin pikkuhiljaa jalkautua ulkoilmaan ja lähteä tarkastelemaan mitä kaikkea lähistöltä löytyy.

Uskon, että tästä vuodesta tulee vielä hyvä.

Tällaisen lukunurkkauksen järjestelin itselleni. Kun verhot aukaisee, näen heti sen kuntosalikeskuksen ja muistan että elämässä täytyy olla virikkeitä.

 

Lisää